Thursday, November 25, 2004

Loy Krathong

The reason that I went back to Chiang Mai is Loy Krathong. The best places to see this festival is either sukothai or Chiang Mai. Everybody makes these little boats, decorates them with flowers and candles and lets them float on the river. Today is the opening ceremony, which is quite boring. It's a typically thai openingceremony with a lot of talking by important people we don't know. Next there was a parade of organisations and schools and so, who were bringing their krathongs to the river. They were all dresses beautifully in classical clothes. Unfortunately it started raining after a while, but it didn't last too long.
Yesterday evening there was a nightmarket, a different one than the famous nightmarket. Yesterday's one was in the old part of town and it was a lot nicer. It was not especially for tourists, it was for thai people, so everything was a lot cheaper and they had different things to sell. And they had these stalls with delicious food.


Ja, de reden dat ik terug naar Chiang Mai ben gekomen is eigenlijk Loy Krathong. Het festival om ofwel in Chiang Mai of Sukothai te zien. Iedereen maakt dan bootjes en versiert die met bloemen en bananenblaadjes, die ze heel kunstig vouwen, en dan zetten ze die krathongs op de rivier. Vandaag was er de openingsceremonie, eigenlijk heel saai, een typische thaise openingsceremonie met veel gepraat in het Thais door belangijke mensen die wij niet kennen. En daarna was er een prachtige optocht van organisaties en scholen en dergelijke, die hun krathongs richting rivier brachten. Ze hadden zich allemaal dan ook nog eens heel mooi gekleed in klassieke klederdracht enzo ... Helaas begon het na een tijdje wel te regenen, gelukkig niet te fel en ook niet te lang.
Gisteren was er ook al een avondmarkt, een andere dan de befaamde nightmarket. Die van gisteren was in de oude stad en veel leuker, ze was niet zo op toeristen gericht, maar wel op thais, waardoor alles een stuk goedkoper is, en waardoor ze ook niet diezelfde prul van altijd hebben. Bovendien stonden er op veel plaatsen van die kraampjes met lekkere snacks

0 Comments:

Post a Comment

<< Home